неділю, 17 березня 2013 р.

Плідна взаємодія акторського складу та знімальної групи в фільмі Коліна Треворроу «Безпека не гарантується» (Safety Not Guaranteed)



«Безпека не гарантується»  - фільм, який дійсно зачіпає за живе. Справжня лірика та загадковість, талант режисера та акторського складу можуть зробити з малобюджетного фільму, справжній кіно-шедевр – кращий «драматичний фільм» за версією кінофестивалю Санденс 2012, хоча це і не «Кани», не «Оскар», і навіть не «Молодість», але його критики одні з найавторитетніших в області незалежного кіно. Цей фільм надихає та дійсно заслуговує уваги.
В умовах обмеженості бюджету Колін Треворроу в першій своїй серйозній роботі, високо стартує – зробивши ставку на талановитих акторів та неочікуваний, загадковий та деколи навіть абсурдний сценарій від Дерека Конноллі. 



Та все ж, основою цієї картини є кохання. Популярний журналіст «The Seattle Magazine» - Джеф, котрого зіграв Джейк Джонсон (все такий же веселий та безтурботний як і в «Новенькій» чи «Мачо і Ботані» ) вже з десяток років закоханий в дівчину зі школи, і хоча його очікування не здійснюються він все одно не зраджує собі.
Харизматична Обрі Плаза (яка була прототипом для свого персонажу), грає роль молодої перспективної журналістки з чоловічим ім'ям Даріус, котрій не сидиться на місці,- дивує нас своєю загадковою та незрозумілою історією, вганяючи нас в дилему.- «Що з того є правда, а що вимисел?».
Кеннет, зіграний Марком Дюпласом, відносно досвідченим актором, вражає своїм тяжким шляхом, витривалістю та самовіддачею з якою він досягає мети.
 Молодий студент Арно – Карен Сані, також вносить свою лепту до композиції; простий ботан знімає надмірну напругу своєю наївністю, розбавляючи серйозний сюжет веселими зворотами разом з Джонсоном.

Та все ж, це комедія, будь вона інді-, мелодраматичною- , ліричною- та все ж комедією.
Епізодичні персонажі та другорядні сцени вдало доповнюють сюжет та не перенасичують його.
Протягом всього фільму майже немає натяків на його фантастичність, навіть ця обставина вже робить його загадковим, ставлячи нас в дилему,- фантастичним є фільм, чи просто психологічною драмкомедією. Це тримає нас в  полоні емоцій.
Гарний музичний супровід від Раяна Міллера підтримує захоплення сюжетом.
 На превеликий жаль фільму не було в українському прокаті. Тому, особливо хочу відзначити озвучку студії «Цілком таємно» на замовлення порталу Hurtom.com, переклад від якої не просто передає атмосферу, а навіть доповнює її. Скачати фільм українською можна за цим посиланням: "Безпека не гарантується" (UA), якщо ви знаєте українську тоді подивіться фільм в цій озвучці, адже в російському дубляжі фільм губить третину свого сенсу (перевірено).

Тему подорожей в часі часто використовують в літературі та кіно, але це свіже бачення від групи Коліна Треворроу, перехоплює дух, та надихає.
До речі цікавим фактом є те, що історія заснована на реальних подіях,- подібне оголошення з’явилося в журналі «Backwoods Home» в 1997 р. Хоча ми не знаємо чим закінчилася та історія, та ми воліємо, щоб саме так, як в цьому фільмі.
Злагоджена робота знімальної групи та акторського складу, які навіть іноді імпровізували на зйомках, робить фільм неперевершено цікавим та гармонічним. Раджу Вам переглянути та переконатися в цьому.


Немає коментарів:

Дописати коментар