середу, 13 березня 2013 р.

Перехідний вік вдруге чи криза середніх літ в комедії Джуда Апатоу «Кохання по-дорослому» (This is 40)


Фільм «Кохання по дорослому» ще до його виходу був афішований, як спін-офф «Трішки вагітна» (2007). В фільмі є багато відгуків до попереднього. Але я, все ж, вважаю фільм повністю самобутнім та незалежним. Ці картини спокійно можна дивитися в зворотному порядку.
Про що ж це кіно? Один з персонажів фільму відповів на це питання – цей фільм про «парочку з реклами банківських кредитів», це фільм про кризу середніх літ, такої собі ідеальної американської сімейки, яка переборює різного роду обставини та перешкоди, котрі встають на їх шляху до сімейного добробуту.



Небажання дружини усвідомити, що їй вже 40 та чоловік, який намагається переконати її, що не все в цьому віці є так погано. Війна протилежностей, ось основа всієї картини. Відбувається щось схоже на «Татові знову 17», лише тепер 38 завжди мамі.
Достатньо веселять постільні сцени та грубі вислови, які час від часу дивують нас непередбачуваними зворотами, але ними фільм здається занадто перенасичений. Вони виводять фільм з категорії сімейних: «Ця картина, точно, не для діточок».
Постійні діалоги такого плану з легкістю дадуть фору фільму «Секс та місто» чи своєрідному римейку на нього – серіалу «Girls», котрий перевершує попередній в своїй фамільярності,  його режисером також є Джуд.
Апатоу відверто спекулює на цих темах в останніх картинах своєї фільмографії , взяти хоч би брутальний «Девичник в Вегасе».  
Режисера цікавить турбота пари про своє існування: заняття спортом, боротьба з електронікою, здорове харчування. Все це, відображає здоровий спосіб життя та культуру тіла, що здобувають популярність в останні роки.
Також, радують суперечки дівчаток Седі та Шарлот (Айріс та Мод Апатоу), котрі вражають щоразу новими перлами, та як часто трапляється, відображають розбіжні характери батька та матері.
Весь фільм пронизують комедійні конфлікти між музичними стилями, особистостями, здоровим способом життя та «життя на повну».
 Вся увага режисера концентрується на головних героях фільму Пітом (Пол Радд) та Деббі (Леслі Манн), навіть діти виглядають якось невиразно на їх фоні, інші ж герої не відволікають уваги камери.
Взагалі в «This is 40», окремо від загальної сюжетної лінії, існують дві інші – робочих відносин Героя та Героїні, а саме робота Піта в студії та Деббі в магазині, що викликає занадто велике перевантаження фільму другорядними героями, до речі в фільмі в епізодичних ролях знялися: Меган Фокс, Шарлін Йі, Кріс О’Дауд, Джейсон Сігел, Джон Літгоу, Альберт Брукс та інші.
Особливо фільм порадує меломанів та любителів гарного саунду. Головний герой фільму Пітт є музичним продюсером, котрий займається пошуком ретро-рокових хітів та не бажає сприймати новітні тенденції в музиці. Він переконаний, що всі музичні напрями колись помирають, але рок живе вічно.
В епізодичній ролі, знявся Грем Паркер (зірка паб-року та рок-н-ролу 70х, група «The Rumour»), з яким працює герой в своїй окремій сюжетній лінії. Засвітився в фільмі і соліст GreenDay – Біллі Джо Армстронг, котрий також грає самого себе, що звичайно робить плюсик для фільму.
Я б назвав фільм, скоріше, мелодрамою чим комедією. В фільмі є грандіозні жарти, що вражають та безліч дрібних, котрі інколи навіть викликають сум.
This is 40 дивитися легко, хоча гумор трішки наївний та заїжджений. Картина насичена постійними порівняннями з відомими акторами, автор спекулює в своєму гуморі на серіалі Lost (Загублені), котрий у Штатах вважається майже «Санта Барбарою» наших днів.
На мою думку, гумор в фільмі на трієчку, режисерська робота на четвірку, хоча загалом кіно піднімає настрій та надихає на нові звершення. Він доводить, що в будь-якому віці, подружжя вміють дивувати і радувати одне-одного. «Кохання по-дорослому» це легка комедія, котра як найкраще підійде для перегляду закоханими чи сімейними подружжями різних років. 

by Alex_Cold




Немає коментарів:

Дописати коментар